Risico Inventarisatie en Evaluatie

Als ondernemer loopt u risico’s; dat weet u als geen ander. Wat als een van uw medewerkers betrokken raakt bij een bedrijfsongeval, of een van uw werknemers meldt gezondheidsklachten nadat hij/zij aan gevaarlijke stoffen, gassen en/of dampen is blootgesteld geweest, of uw werknemer heeft fysieke klachten die werk gerelateerd zijn en valt uit?

Mogelijk valt (een deel van) de productie stil, moet u het met een persoon minder doen en kosten maken voor de verzuimbegeleiding en eventueel inhuur van een uitzendkracht etc. Bovendien brengt het uw goede naam in gevaar en kunt u te maken krijgen met financiële claims. Kortom, behoorlijke risico’s!

U heeft vast wel eens gehoord van een Risico-Inventarisatie en Evaluatie, oftewel RI&E.
Een RI&E  bestaat eigenlijk uit twee dingen: een LIJST met alle (veiligheids- en gezondheid) risico’s in uw bedrijf, en een plan voor het oplossen ervan. Met die twee kunt u de risico’s voor uw personeel en uw bedrijf terugdringen. Dus ook het financiële risico. Een RI&E is voor iedere ondernemer met personeel verplicht! Belangrijk vinden wij dat de RI&E meer is dan een verplicht item maar echt bruikbare informatie oplevert waarmee we samen met u als klant verzuim kunnen voorkomen.

Meer informatie of graag een afspraak bij u op locatie over dit onderwerp? Vul onderstaand formulier in of bel ons kantoor.

Meer informatie

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.